تور پوکت و تور تایلند

تور پوکت تایلند ، مجری مستقیم تور پوکت تایلند ، تورهای پوکت تایلند ، رزرو آنلاین تور پوکت تایلند – تور پوکت ارزان – تور پوکت

تور پوکت و تور تایلند

تور پوکت تایلند ، مجری مستقیم تور پوکت تایلند ، تورهای پوکت تایلند ، رزرو آنلاین تور پوکت تایلند – تور پوکت ارزان – تور پوکت

انواع غذاهای محلی تایلند

تور نوروزی تایلند

۱٫تام یام گونگTom Yam Goong


اگه توجه کرده باشید ( واسه کسانی که قبلا به تایلند رفته باشند ) بانکوک ،یک بوی خاصی میده، این بو همین بوی تام یام گونگ Tom Yam Goong هست، این غذا رو توریست ها ، به عنوان بوی تایلند میشناسن.

در این غذا، آشپز با استفاده از گیاهان معطر فراوان و موسیر و فلفل چیلی و میگو و سس ماهی و قارچ ، این غذا رو طبخ کرده و به مشتریان خود ارائه میدهد. البته مقدار ادویه جات همیشه سلیقه ای است.

 

۲٫پد تایلندی Pad Thai


این غذا که مثل یک کارت ویزیت برای معرفی نوع غذا، به دنیا معروف است، یعنی با ارائه این غذا در رستورانی، مثل این میمونه که این غذا ،نقش کارت ویزیت رو داره واسه معرفی رستوران و نوع غذاهاش.

پس این غذا که از رشته ( نودل) و سویا و جوانه لوبیا و پیاز و سس ماهی و شکر و فلفل قرمز و بادام زمینی و با یک نوع گوشت مثل میگو یا مرغ و… ارائه میشود، غذای فوق العاده معروفی میباشد.

 

۳٫ سوپ رشته Kuay Tiew

یکی از غذاهایی که فوق العاده سریع آماده میشه، این نوع سوپ هست که از رشته ماکارانی ( نودل ) به همراه گوشتی مثل : گوشت گاو و مرغ و اردک و گوشت خوک و غذاهای دریایی… به همراه سبزیجات معطر پخته میشود.

 

۴٫ سوم تام Som Tom

این غذا که بیس اصلی آن را میوه ای به نام پاپایا، تشکیل میده، یک زمانی فقط در شمال شرق تایلند طبخ میشده ،ولی الان در سراسر تایلند به یک سری تغییرات کوچیک در مقدار ادویه ها، به مردم ارائه میشود.

این غذا با استفاده از میوه خرد شده پاپایا و مرغ و برنج و گوجه فرنگی به همراه ادویه جات پخته میشه و طعمی ترش و شیرین دارد.

 

۵٫ مرغ و بادوم زمینی Gai Med Ma Moung

بادام زمینی بو داده و سس شیرین سویا و عسل و سیر و فلفل چیلی و مرغ و ادویه جات، مواد تشکیل دهنده این غذا رو تشکیل میدهند. این غذا که در بین تایلند ها، غذایی برای تقویت قوای جسمی و روحی ،معروف است، غذایی است که بسیار در بین تایلندی ها طبخ و مصرف میشه.

 

۶٫ سوپ مرغ و کاری سبز Geng Kheaw Wat Gai

این غذا که ترکیبی از پودر کاری سبز تند و شیر نارگیل و مرغ است، شاید شما رو به یاد غذاهای هندی نیز بیاندازد، ولی غدایی خوشمزه و مقوی است.

 

۷٫ تام خا گای Tom Kha Gai

که به پر طروات ترین سوپ جهان معروف است از مرغ آب پز شده و زنجفیل و شیر نارگیل و ادویه جات تهیه میشود.

 

۸٫ برنج سرخ شده Kao Phad

یکی از غذاهای قدیمی که در تایلند طبخ میشده ،این غذا است. این غذا که از برنج و میگو و مرغ و گوشت و تخم مرغ و پیاز و سیر و گوجه فرنگی و سبزیجات و سس فلفل تند،تهیه میشه ، یکی از غذاهای مورد توجه توریست ها میباشد.

 

۹٫ ماسامان کاری Massaman Curry

این غذا که بر گرفته از کلمه ” مسلمان” در فرهنگ تایلندی میباشه از ترکیبی از شیره نارگیل و سیب زمینی و بادام زمینی بو داده و شکر و دارچین و تمر هندی و گوشت ( مرغ و گوشت گاو) تهیه میشه. معمولا این غذا به همراه برنج میل میشه.

 

۱۰٫ مرغ و برنج Khao Man Gai

این یک غذایی هست مه تقریبا در همه جای تایلند به وفور پیدا میشه و طرفداران زیادی در بین تایلندی ها و توریست ها داره.این غذا که از برنج و مرغ آب پز شده به همراه سس تند و شیرین و سوپ مرغ در رستوران ها ارائه میشه، بدلیل دارا بودن مقدار زیاد کلسترول و خوشمزه بودن،طرفدارهای زیادی داره.

 

اگرچه غذاهای تایلندی به داشتن مزه تند معروف هستند اما در واقع بین طعم های مختلف از جمله تند، ترش، شیرین، شور و تلخ در غذاهای تایلندی یک تعادل مناسب برقرار است. این شهرت چیزی فراتر از ترکیب کردن مزه ها در یک غذای اختصاصی برای استفاده از مزه های متضاد دو یا سه غذای مختلف است. به همین علت است که تایلندی ها دیگران را در غذای خود سهیم می کنند و غذاهای پخته شده به سبک آشپزی خانگی خود را بهتر می خورند.

یکی از ابعاد متمایز غذای تایلندی این است که تقریباً در همه ی این غذاها از سبزیجات تازه و ادویه جات از جمله سس ماهی استفاده می شود البته استفاده از سس ماهی یکی از مشکلات گیاهخواران است با این حال با گفتن کلمه “جی” می توانید نشان دهید که گیاهخوار هستید.

بی تردید تنوع خاصی در غذاهای مناطق مختلف تایلند وجود دارد؛ علت این تنوع، نفوذ همسایگانی مانند چین، لائوس، میانمار و مالزی بر این کشور است. اگرچه بعضی از رستوران های تایلندی در پخت غذاهای خاص تخصص دارند اما باید بدانید که در هر رستورانی فهرست ی بلند شامل غذاهای تایلندی و غربی وجود دارند و غذاهای تایلندی متنوعی که در نقاط مختلف این کشور طبخ می شوند را در کنار غذاهای بین المللی عرضه می کنند.

برنج غذای اصلی تایلندی ها

برنج غذای اصلی تایلندی ها است که در بیشتر وعده های غذایی از صبحانه گرفته تا دسر، صرف می شود. درواقع، اگر بخواهید به زبان تایلندی بگویید که گرسنه هستید و یا می خواهید چیزی بخورید می توانید به طور تحت الفظی بگویید ” می خواهم برنج بخورم”. تعجب نکنید که تایلند یکی از بزرگترین کشورهای صادر کننده برنج در جهان است و برنج تایلندی انواع مختلفی دارد که هر کدام ویژگی ها و طعم خاص منحصر به خود را دارد.

معروف ترین برنج تایلندی برنج جاسمین ( برنج یاسمین ) است که دانه های کشیده و عطر و بوی خوشی دارد ، بسیار خوشمزه است و بومی خود تایلند است. برنج جاسمین که آن را دم می کنند بهترین برنج در کنار بیشترین غذاهای تایلندی از جمله کاری تایلندی می باشد.

اگرچه برنج جاسمین بسیار پر طرفدار است اما در عین حال قیمتش نیز بسیار بالاست. بنابراین در بیشتر رستوران ها برنج کائوسوی، “برنج زیبا”، طبخ می شود که برنجی بسیار سفید است و به مقدارزیاد کشت می گردد و در تایلند با همه غذاهای اصلی تناول می شود.

غذای تایلندی کائوپاد یا “برنج سرخ شده” با گوشت خوک یا جوجه ، چیلی و سس ماهی و با باقی مانده کائوسوی طبخ می شود؛ باقی مانده کائوسوی که دیگر تازه نیست را به این دلیل مصرف می کنند که هدر نشود.

کائوتام نیز صبحانه ای رایج در تایلند است، این غذا یک نوع سوپ فرنی مانند است که با گوشت خوک و سیر پخته می شود.

کائونیاو یا “برنج چسبناک” گونه ای دیگر از انواع برنج تایلندی می باشد که وقتی با غذاهایی که متأثر از غذاهای مناطق شمال شرق تایلند هستند صرف می شود مانند جوجه کباب ( گای یانگ) و سالاد تند پاپایا ( سام تام) ، با دست خورده می شود. به هر حال، برنج چسبناک از مواد اصلی تشکیل دهنده یکی از دسرهای خوشمزه تایلندی است یعنی دسر برنج چسبناک و انبه.

غذاهای اصلی تایلندی

اگرچه صرف غذاهای نودلی در تایلند بسیار رواج دارد ؛ مهاجران چینی این غذا را به تایلند آوردند. اما بیشتر غذاهای تایلندی سرخ شده و یا کبابی هستند و با برنج صرف می شوند. گوشت ماهی (بلاه)، خوک (مو)، گوساله (نیوا) و جوجه (گای) به شیوه های مختلف آماده می شوند. این گوشت ها را تکه تکه می کنند و همراه با ادویه جات مختلف مانند سیر، چیلی و یا ریحان سرخ می کنند. تایلندی ها ماهی و جوجه را غالباً کباب و یا سرخ می کنند. ماهی را درسته می پزند یا کباب می کنند و برای مشتریان یا مهمانان می آورند.

کاری و سوپ تایلندی

از آنجایی که غذاهای تایلندی نوعاً به سبک غذاهای خانگی تهیه می شوند، همه غذاهای اصلی روی میز روان برای مشتری آورده می شوند. کاری تایلندی یا سوپ نیز معمولاً با غذاهای دیگر سفارش داده می شود. غلظت غذاهای تایلندی متفاوت است بعضی از این غذاها در زمره ی سوپ ها هستند. به هر حال، در بیشتر کاری های تایلندی شیره نارگیل وجود دارد و بعضی از این کاری ها تندتر از بقیه کاری ها هستند. گائنگماسامان، یک کاری ملایم و شامل بادام زمینی و سیب زمینی است؛ گائنگکیاو وان ( کاری سبز تایی ) یک کاری با غلظت متوسط است و تند مزه است اما گائنگدائنگ ( کاری قرمز) که به گائنگ پت ( کاری تند ) معروف است رقیق تر است و یک گزینه تندتر بین سایر کاری ها است. تام کا که سوپ نارگیل است چیزی بین سوپ و کاری است اما تام یام کانگ، سوپ تایلندی بسیار مهمی است که غالباً خیلی تند است.

اگرچه کاری های تایلندی را در یک ظرف برای چند نفر می گذارند تا آن را روی برنج بریزند اما سوپ در کاسه های جداگانه ریخته می شود و به هر فرد یک کاسه سوپ داده می شود. بعضی از کاری ها و سوپ ها را می توان بدون گوشت برای گیاهخواران تهیه کرد اما بسیاری از آشپزهای تایلندی از سس ماهی در غذاها به جای نمک استفاده می کنند .

نودل تایلندی

برخلاف غذاهای اصیل تایلندی که در یک ظرف مخصوص برای جمع آورده می شوند، نودل تایلندی را برای هر نفر در یک ظرف مجزا سرو می کنند. در بعضی از رستوران های تایلندی ، نودل تایلندی طبخ می شود به ویژه نودل های پهن تایلندی، اما این غذا غالباً در دکه های غذا فروشی کنار خیابان که در پخت این غذا تخصص دارند به فروش می رسد. نودل تایلندی در اشکال و اندازه های مختلف وجود دارد از جمله کوچک ( سنلک)، بزرگ (سنیای)، بلند (سنمی)، و خیلی بزرگ ( گوایتیو). بیشتر نودل های تایلندی از برنج تهیه می شوند اما نودل های تخم مرغ ( بامی) و نودل های دانه مانگ نیز در این کشور رایج هستند.

به غیر از نودل های پهن تایلندی، باد نا و گوایتیو نیز همراه با گوشت گوساله، جوجه، یا خوک به صورت سرخ کرده عرضه می شوند. چاشنی هایی مانند چیلی خشک شده، سس ماهی، سرکه و شکر نیز برای مزه دادن به غذاهای تایلندی در کنار غذا قرار داده می شوند.

نودل های تایلندی را معمولاً در سوپ ها نیز می ریزند اما به صورت معمول همراه با گوشت خوک ادویه دار و تند ( مو دائنگ)، گوشت جوجه با استخوان و گاه خون لخته شده خوک در سوپ استفاده می کنند. برخلاف بیشتر غذاهای تایلندی که با قاشق و چنگال خورده می شوند نودل های تایلندی را با چوب باریک غذاخوری (چاپستیک) و قاشق می خورند. بدین ترتیب معلوم است که اصالت این غذا به چین باز می گردد.

دسرهای تایلندی

با نگاه کردن به اندام لاغر بسیاری از تایلندی ها نمی توان گفت که آنها به دسر علاقه دارند اما در واقع تایلندی ها عاشق خوردن دسر هستند. این شامل دسرهای سنتی تایلندی و همچنین خوراکی های غربی مانند کیک و بستنی نیز می باشد. دسرهای سنتی تایلندی، طعم شیرینی دارند و اساساً از ترکیبات مختلف برنج، شیره نارگیل، و شکر همراه با چند ماده تشکیل دهنده دسر که ظاهراً کمتر در دسرها به کار می روند مانند ذرت و لوبیا قرمز تهیه می شوند. تاریخچه بعضی از دسرهای تایلندی که با تخم مرغ تهیه می شوند در این کشور باز می گردد به نفوذ سفرای پرتقالی که چیلی را هم با خودشان به تایلند آوردند. اگرچه این دسرها زیاد در فهرست غذاهای رستوران های تایلندی دیده نمی شوند و غالباً عده بسیار کمی آنها را سفارش می دهند اما این دسرها گاه به افتخار مهمان های خاص سرو می شوند و یا می توان آنها را در دکه هایی که در فروش دسرهای خاص تخصص دارند یافت.

استفاده از میوه ها در تهیه دسرهای تایلندی نیز امری عادی است و معمولاً میوه ها را به صورت ساده و خرد شده همراه دسر می آورند اما انبه با برنج چسبناک، در حالی که رویشان شیره ی شیرین نارگیل ریخته شده است ، به عنوان یک دسر بسیار معروف در فصل انبه میل می شود.

سالاد تایلندی ( یام )

سالاد تایلندی یکی از پر ادویه ترین خوراک های تایلندی است و غالباً به عنوان یکی از خوراک های مشترک در کنار غذا سفارش داده می شود. سالاد تایلندی معمولاً با سبزیجات تازه همراه با چیلی، لیمو و سس ماهی تهیه می شود اما در بعضی از سالادها مانند یام نوا ( سالاد گوساله تایلندی)، گوشت هم در زمره مواد تشکیل دهنده سالاد است.

معروفترین سالاد تایلندی در دنیا، سالاد سام تام (Som Tam) است که اصالت آن به لائوس باز می گردد و در شمال شرق تایلند بسیار معروف است. در آنجا این سالاد را طوری تهیه می کنند که بازدیدکنندگانی که به غذاهای پر ادویه و تند مزه ی تایلندی عادت ندارند پس از خوردن آن احساس می کنند از دهان تا معده شان آتش گرفته است. سام تام از پاپایای خردشده تهیه می شود و غالباً با گوشت کبابی جوجه ( گای یانگ) صرف می شود.

یام سام او (Yam som-o)، سالادی ملایم تر است که با پومل تهیه می شود، پومل میوه ای مانند گریپ فروت است اما زیاد ترش مزه نیست. یام سام او معمولاً با تکه های گوشت جوجه صرف می شود.

یام نوا (Yam Neua) ، سالادی که از گوشت گوساله و پیاز و گوجه تهیه می شود و یام وانسون (Yam Wonsan) ، سالادی که از نودل نازک و میگو تهیه می شود، دو سالاد دیگر تایلندی هستند.

در وعده های غذایی تایلندی، اساساً پیش غذا سفارش داده نمی شود؛ همه غذاها با هم آورده می شوند و وقتی مشتری از راه می رسد غذاها را طبق سفارش او درهم و بی قاعده می آورند. به هر حال، غذاهای خاصی نیز در تایلند وجود دارد که به مقدار کم خورده می شوند و می توان آنها را در زمره ی پیش غذاها محسوب کرد. ساتای ( گوشت کبابی روی سیخ چوبی ) و باریکه های لوله شده گوشت از جمله ی این خوراک های رایج هستند. ساتای در بسیاری از دکه های گوشه و کنار خیابان ها یافت می شود و اساساً به عنوان یک میان وعده غذایی تایلندی است نه پیش غذا.

سس و رب تایلندی

سس چیلی تایی یا نامپریک (nam prik)، مایه اصلی بسیاری از غذاهای تایلندی است اما انواع مختلف این سس برای مزه دادن به غذا نیز سرو می شوند. رب و سس چیلی تایی از چیلی له شده، سیر، خمیر میگو، لیمو و سایر ادویه جات با توجه به اصالت غذا، تهیه می شوند. این سس به عنوان چاشنی، در کنار سبزیجات خام و گاه پوست خوک سرو می شود.

میوه های تایلندی

تایلند بی تردید سرزمین میوه های گوناگون است؛ میوه فروش ها مقدار زیادی میوه های مختلف خنک را در گوشه و کنار خیابان های سراسر این کشور می فروشند، آنها میوه (پونلامای) ، را به قیمت نازل هر بسته ۱۰ بات می فروشند: میوه های معروف و رایج تایلندی شامل موز، آناناس، هندوانه و پاپایا می باشند و میوه های عجیب آن شامل میوه اژدها، چامپو، دوریان و جکفروت هستند.

میوه اژدها (Dragon fruit) میوه ای بزرگ با ظاهری عجیب و غریب و پوست صورتی رنگ و پرزدار است اما در زیر این ظاهر زمخت، یک گوشت سفید و لطیف با طعمی شبیه کیوی آبدار و رسیده وجود دارد. چامپو(Chompu) میوه نیروبخش و شبیه گلابی است که مزه سیب آبدار می دهد. برای خوردن دوریان (durian) که بوی بسیار تندی دارد و جک فروت (jack fruit) که بوی ملایم تری دارد باید به آنها عادت کرده باشید زیرا عده ای مزه و جنس این میوه ها را خیلی دوست دارند و عده ای نیز آنها را نمی پسندند؛ در واقع بوی دوریان آنقدر تند است که دیدن تابلوی “دوریان را به داخل ساختمان نیاورید” در داخل بسیاری از ساختمان ها، برای مردم امری عادی است!

انبه هم به صورت رسیده و آبدار و هم به صورت نرسیده و با طعمی ترش و آزار دهنده ، طعمی که تایلندی ها آن را با ترکیبی از شکر و چیلی متعادل می کنند، صرف می شود.

درواقع میوه های عجیب و غریب تایلندی دیگری نیز در فصل های مختلف سال وجود دارند و همیشه با قیمت مناسب به فروش می رسند. مقداری میوه بخرید و آن را با دوستانتان تقسیم کنید؛ این میوه ها خوراکی های سالم و مقرون به صرفه ای هستند که می توانید به عنوان میان وعده، آنها را میل کنید.

آبجو و نوشیدنی های تایلندی

اگرچه معمولاً توصیه می شود که از آب لوله کشی ننوشید اما یخ ها معمولاً سالم هستند و آبهایی که در بطری به فروش می رسند در همه جای تایلند به وفور یافت می شوند و قیمتشان نیز ارزان است. اگر نگران سالم بودن آب هستید می توانید همیشه آبجوی تایلندی بنوشید که قیمتش تقریباً مثل آب ارزان است و بالا بودن درصد الکل در آبجوهای تایلندی موجب می شود هیچ میکربی نتواند در آبجو زنده بماند؛ سینگ و چانگ ( به معنای فیل ) دو آبجوی بسیار رایج در تایلند هستند.

کمپوت میوه و آب میوه در تایلند بسیار رایج هستند: کمپوت ها با میوه تازه و شربت تهیه می شوند و با یخ سالم و بی خطر مخلوط می شوند. شیره نارگیل یک گزینه سالم دیگر برای رفع تشنگی است زیرا می توان به آسانی بالای میوه تازه نارگیل را سوراخ کرد و یک نی درون آن کرد و شیره نارگیل را نوشید.

چای سرد تایلندی که همراه با شیر غلیظ به رنگ گلبهی در می آید و مزه آن شیرین می شود نیز در تایلند سرو می شود. قهوه سرد تایلندی ( اولیانگ) قهوه ای سیاه و بسیار قویتر از نسکافه است که در بسیاری از رستوران ها به عنوان “قهوه” یا کافی سرو می شود. البته اگر واقعاً می خواهید قهوه فوری میل کنید می توانید در استارباکس های زیادی که در سراسر این کشورشعبه دارند و یافت می شوند به ویژه در بانکوک، به آسانی به خواسته خود برسید.

در آخر، نوشیدنی انرژی زای ردبول در تایلند ابداع و تولید شد و می توانید آن را ظرف ۷ الی ۱۱ دقیقه در فروشگاههای کوچک خانوادگی به قیمت ۱۰ بات تهیه کنید. نوشیدنی هایی با نشان های تجاری محلی نیز وجود دارد اما مزه و خاصیت آنها بسیار متفاوت است.

ویژگی های خاص خوارکی های تایلندی

اگرچه غذای تایلندی از شهرت بین المللی برخوردار شده است اما می توان غذاهای تایلندی را براساس منطقه ای که از آنجا آمده اند تقسیم بندی نمود. هر یک از مناطق مختلف تایلند سبک غذای خاص خودش را دارد و غذاهایی دارد که با غذاهای سایر مناطق کاملاً فرق دارند. غذای تایلندی که از ایسان در شمال شرق تایلند آمده است شباهت زیادی با غذایی که از لائوس، همسایه آن، آمده است دارد اما غذاهای اصیل تایلندی مانند سام تام، دارای چیلی بیشتری هستند. تندی کاری های مناطق جنوبی کمتر است و نفوذ غذای مالزیایی ها در این کاری ها بیشتر است و البته در این کاری ها نارگیل و زردچوبه بیشتری وجود دارد. و فراموش نکیند که تایلندی ها ماهی را بسیاردوست دارند ، چه ماهی رودخانه ای چه ماهی دریایی و سواحل تایلند بهترین مقصد برای چشیدن خوشمزه ترین غذاهای دریایی تایلندی می باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.